Saturday, October 18, 2008

Ny nettbasert fotoklubb

English Comment: This post is mainly directed at any Norwegian readers who may pass by. It concerns a new member-based photoblog in Norwegian ( http://norsknettfoto.blogspot.com/) three of us are establishing. However everyone is welcome to watch the pictures!

--------

Nå har noen av oss stablet på beina en ny fotoblogg. Den har fått navnet Norsk Nettfoto med adressen http://norsknettfoto.blogspot.com/. Dette er ikke en meme, men er tenkt å være en nettbasert fotoklubb beregnet på dem som liker å fotografere for fotograferingens egen skyld og som er interessert i å lære mer, vise egne bilder, få kommentarer, gi kommentarer, komme med tips, motta tips - i det hele tatt: sette FOTOGRAFIET som sådan i sentrum.

Vi har gjort dette medlemsbasert slik at bare medlemmer kan legge ut bilder og kommentere, men alle kan lese. Dette har vi gjort for å kunne beholde en viss oversikt og ikke for å være vanskelige. Det er ikke spesielt problematisk å bli medlem: send en av oss (John, Rune eller Ivar) et ord eller benytt en av adressene som står på Norsk Nettfotos side, og du får en offisiell "invitasjon" som du så bekrefter. Vi har startet litt på forhånd for å prøve ut systemet - ta en tur innom og se om du kunne tenke deg å være med. Noen flere er allerede blitt med. Vi er på jakt etter dem som liker å leke med kameraet for å se hva som kommer ut av det. Den virkelige fotoglede.

Her er en liten collage over noe av det som er kommet inn de få dagene dette har vært oppe. Det kommer fra seks forskjellige personer.


Grunnen til at vi gjør det er todelt. For det første er vi litt lei av "nice colours" kommentaren i de tradisjonelle memene og for det andre har vi liten sans for den nedlatende holdningen man ofte ser hos "forståsegpåerne" som lett dominerer enkelte andre steder. Vi vil være for amatørfotografen i godt humør.

4 comments:

imac said...

Tia a very beautiful photo to start your new Blog with Eune - my friend.
A little bit of news - we have just book a cruise around your area and we should be docking at Bergen on 23rd July 2009. I'll wave to you shall I lol.

PERBS said...

That's a neat idea. I looked at the photos for this the other day. Best wishes for a fun, beautiful blog group!

I enjoy my benches one with two others also.

Lew said...

There are some fantastic photos on your new venture! You live in a beautiful part of this Earth and you the the others have captured that beauty well in these photos. Thaskn for sharing.

Texas Travelers said...

I always like photo blogs.
Thanks for sharing.

Come visit anytime,
Troy and Martha

PS: Alaska Sunday Hope, AK photos are up today.